Νικόλαος Κρέτσης.

Το Νοέμβριο του 1978 εισάχθηκε στο TUTORIAL COLLEGE OF CHI CHESTER, για σπουδές στα Οικονομικά, Μαθηματικά και Νομικά.

Αποφάσισε να κάνει τις πιο πάνω σπουδές επειδή δεν ήταν τόσο βέβαιος για θετικές σπουδές δεδομένου ότι δεν ήταν και τόσο καλός φοιτητής και τα προβλήματα συνεχίζονταν.

Σημαντικό ρόλο στην εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας και στην προσαρμογή του στον αγγλικό τρόπο ζωής έπαιξε η Αγγλίδα φίλη του Reba Michelle Blackburn καθώς και η γαλλίδα φίλη του Izabel . Επίσης είχε πολύ καλές σχέσεις με τη διευθύντρια του κολεγίου Hilary Nicklin και γενικά με τους καθηγητές εκεί. Επίσης καλές φίλες του ήταν τότε η Σοράγια Ααζάμ από την Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, η Γαλλίδα Αναΐκ καθώς και ο Πέρσης φίλος του Χαμίτ Τζαλάϊ.

Στις 11 Απριλίου του 1979 πέθανε στο Κρίκελλο η γιαγιά του Αγγελική ενώ ο ίδιος ήταν στην Αγγλία.

Το Σεπτέμβριο του 1979 "πήρε" στην Αγγλία τον Δημήτρη Τσιντζιλώνη, γιο του νονού του Θανάση Τσιντζιλώνη (δικηγόρου στο Καρπενήσι) με τον οποίο μείνανε μαζί μέχρι που γύρισε στην Ελλάδα στις 03-08-1981.

Το Μάιο του 1979 γνώρισε τον Francis Curtis, καθηγητή στο κολέγιο του Bog nor Regis   και τη γυναίκα του Δώρα η οποία ήταν ελληνικής καταγωγής και αδελφή της γνωστής ηθοποιού Αιμιλίας Υψηλάντη. Ο Francis και η Δώρα είχαν δύο κόρες τη Χριστίνα και τη Δέσποινα. Συνδεθήκανε με δυνατή φιλία από τότε.

Τον Οκτώβριο του 1980 μείνανε με το Δημήτρη Τσιντζιλώνη στο προάστιο West Meads του Bog nor Regis. Εκεί γνώρισε τους John, Routh και Sally Hawkins.

Τον Απρίλιο του 1981 ασχολήθηκε με τη θεωρία της Σχετικότητας. Το έναυσμα για την έρευνα αυτή ήταν το ότι ήθελε να βρει χρήματα για να μην φύγει από την Αγγλία. Δεν ήθελε τότε να γυρίσει στην Ελλάδα. Μετά από τρεις περίπου εβδομάδες κατέληξε σε ανατρεπτικά συμπεράσματα για τη θεωρία αυτή τα οποία και κατέγραψε λίγο καιρό αργότερα. Σημαντική βοήθεια είχε τότε από τη σπανιόλα φίλη του Piendad (Piendy) Pino Martos και το γάλλο φίλο του και δάσκαλο γαλλικών Gene Guy Caster . Είχανε τότε μια καλή παρέα με την Piendy, την αδερφή της Μαρία, τη φινλανδέζα Μίνα Λίσα, τις γερμανίδες Rosvika και Sabina, τη γαλλίδα Cathrina, τη Ζωζώ από τη Βέροια, τον Gene Guy και τον Δημήτρη Τσιντζιλώνη. Όμως κάτι δεν πήγαινε καλά.

Αποφάσισε να στείλει την έρευνά του σε περιοδικά και εφημερίδες στην Αγγλία μετά τις εξετάσεις στο Κολέγιο. Έτσι λοιπόν έστειλε την έρευνά του στην εφημερίδα "TIMES" του Λονδίνου και στο B.B.C. στα μέσα Ιουνίου 1981 και αρχές Ιουλίου στο επιστημονικό περιοδικό "New Scientist" από τους οποίους ήρθαν απαντήσεις.

Στις 8 Ιουλίου 1981 κολυμπούσε στη θάλασσα του Felpham με τον Gene Guy   όπου κάποια στιγμή μέσα στη θάλασσα έχασε τις δυνάμεις του. Βγήκε με κόπο στην ακτή. Ήταν η αρχή μιας πολύ δύσκολης ασθένειας η οποία λίγο έλειψε να τον στείλει στο θάνατο. Δύο μέρες αργότερα, στις 10-07-1981, μπήκε στο νοσοκομείο της περιοχής με σωματική εξασθένηση και ταχυκαρδίες. Οι ιατροί είπαν ότι δεν ήταν κάτι σοβαρό και έτσι βγήκε στις 14-07-1981 και επέστρεψε σπίτι του που ήταν μαζί με τον Gene Guy . Τότε ήρθε εκεί η μάνα του με τον αδελφό της Βασίλη Γκιούσια   και τον Δημήτρη Αποστόλου Κρέτση θείο του. Παρέμεινε στην Αγγλία μέχρι τέλους Ιουλίου 1981 και στο διάστημα αυτό τα συμπτώματα της ασθένειας μεγάλωναν. Στις 3 Αυγούστου 1981 επέστρεψε στην Ελλάδα παίρνοντας μαζί του τα τρία γράμματα- απαντήσεις και ένα κείμενο της έρευνάς του. Στις 10 Αυγούστου 1981 μπήκε στο Αιγηνήτειο Νοσοκομείο σχεδόν παράλυτος. Ήταν ένα ψυχολογικό πρόβλημα το οποίο είχε σωματικές προεκτάσεις ενώ ο έλεγχος ήταν πλήρης. Γιατρός του τότε εκεί ήταν η Νάντια Μπεργιαννάκη. Τα έγγραφα που έφερε από την Αγγλία τα εμπιστεύτηκε στην αδελφή του. Πήρε φάρμακα και άρχισε να περπατάει πρώτα μέσα στους διαδρόμους του Νοσοκομείου και αργότερα έβγαινε έξω. Τα σαββατοκύριακα πήγαινε στο σπίτι της θείας του Αλεξάνδρας στο Μπραχάμι η οποία τότε ήταν στην Αθήνα και ο σύζυγός της Γεώργιος δούλευε στο Υπουργείο Εσωτερικών σαν διευθυντής. Περπατούσε με την Αλεξάνδρα και έτσι κατάφερε σιγά-σιγά να δυναμώσει.

3/8

<<< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ <<< >>> ΕΠΟΜΕΝΗ >>>

<<< ΠΙΣΩ <<<

 

 
 
 
 
Τουριστικός οδηγός για την Ευρυτανία και το Καρπενήσι. ©TECHNOVISION - ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ. Έδρα Καρπενήσι.