Στις 26 Ιανουαρίου 1998 έφυγε για την Αθήνα μαζί με τον πατέρα του ο οποίος θα έκανε ιατρικές εξετάσεις. Στην Αθήνα άρχισε επαφές με το Νάσο Αλευρά γύρω από το θέμα. Οι προτάσεις τους ήταν να του δώσουν ένα χρηματικό ποσό το οποίο ανερχόταν σε δισεκατομμύρια και αυτός να σιωπήσει. Οι συνομιλίες στο γραφείο του Νάσου Αλευρά γίνονταν τότε με το ιδιαίτερο του Θανάση Αβαγιαννό όπως και όλα τα χρόνια αργότερα όσο ήταν κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ και μέχρι το Μάιο του 2004. Τελικά δεν πήρε τα χρήματα και επέστρεψε στο Κρίκελλο με τον πατέρα του ο οποίος εν τω μεταξύ είχε χειρουργηθεί για προστάτη στο Νοσοκομείο «Μεταξά» στον Πειραιά.
Στο Κρίκελλο πλέον οι πιέσεις των αστυνομικών εντάθηκαν και μέσα Μαρτίου άρχισε να μιλάει για το θέμα, και αμέσως ήρθε κλήση πάλι για ανάκριση την 1 η Απριλίου στο Καρπενήσι. Ταυτόχρονα έστειλε με fax τα έγγραφα από το Κοινοτικό Γραφείο Κρικέλλου στον Πάνο Τσιούνη στην Αμβέρσα στο Βέλγιο, αεροναυπηγό και επιχειρηματία εκεί. Γραμματέας στην Κοινότητα Κρικέλλου ήταν τότε ο Ευθύμιος Μαργαρίτης. Επίσης στείλανε τα έγγραφα σε μερικές μεριές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης έστειλε μερικά fax τότε στην Αθήνα σε νοσοκομεία και γιατρούς ο φίλος του, αγροτικός γιατρός στη Δομνίστα τότε, Χρήστος Ιωαννίδης.
Ο Πάνος Τσιούνης έστειλε τα έγγραφα στον Γιώργο Συντζιρμά, δικηγόρο στο Ohio Cleveland, στις Η.Π.Α. και οι δύο έστειλαν τις έρευνες σε περιοδικά στην Ευρώπη και στην Αμερική αντίστοιχα. Επίσης παρέα έκανε τότε και με τον αδελφό του Ευθυμίου, Γιώργο Μαργαρίτη.
Ταυτόχρονα ο Francis Curtis έστειλε τριάντα (30) περίπου Fax σε Πανεπιστήμια και στον Τύπο της Αγγλίας. Έτσι την 1 η Απριλίου 1998 παρουσιάστηκε στην ανακριτή στο Καρπενήσι η οποία με έστειλε στη γιατρό του Νάντια Μπεργιαννάκη στην Αθήνα.
Στις 2 Απριλίου 1998 του τηλεφώνησε ο Γιώργος Καραμανλής ο οποίος ζήτησε να έρθει στο Κρίκελλο και την επόμενη στις 3 Απριλίου έφτασε στο Κρίκελλο.
Κουβεντιάσανε το θέμα και στις 5-4-98 έφυγε για την Αθήνα και ακολούθησε μια μέρα αργότερα, στις 6 Απριλίου 1998.
Στις 6-4-98 γύρω στις 10 το βράδυ τηλεφώνησε στο Γιώργο Καραμανλή ο οποίος του είπε ότι μίλησε με τον αδελφό του Κώστα Καραμανλή, και ότι είχε την πολιτική υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Είχε ήδη δημιουργηθεί πολιτικό θέμα.
Έγιναν επαφές και στις 9-4-98 πήγε στη γιατρό του η οποία του είπε ότι δεν γνώριζε τους ανωτέρω ανθρώπους, ότι δεν υπάρχουν συμφέροντα γύρω από τον καρκίνο, ότι όλα αυτά ήταν αποκυήματα της φαντασίας του και συνέστησε θεραπεία. Έγραψε μια συνταγή την οποία πήρε και την άλλη μέρα έφυγε για το Κρίκελλο.
Στις 5 το απόγευμα στις 10-4-98 τηλεφώνησε από τη Λαμία στο Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο στο Καρπενήσι και του είπε αυτά τα πράγματα. Ο Βαγγέλης τηλεφώνησε στη γιατρό αυτή η οποία βέβαια δεν άλλαξε γνώμη. Η τηλεφωνική συνομιλία Θεοδωρόπουλου - Μπεργιαννάκη έγινε στις 8 το βράδυ περίπου.
Απέφυγε τότε τους κινδύνους την Άνοιξη του 1998 χάρη στην Πολιτική στήριξη του Καραμανλικού Τμήματος της Νέας Δημοκρατίας και ταυτόχρονα έγινε κάποια ενημέρωση για το θέμα έστω και σε περιορισμένη κλίμακα.
Στις 8 Ιουλίου περίπου του 1998 ήρθε πάλι στο Κρίκελλο ο Γιώργος Καραμανλής με τον οποίο κουβεντιάσανε το θέμα και πήγανε μαζί στους καταρράκτες του Κρικελλοποτάμου "Πανταβρέχει". Δικηγόρος του στην Αθήνα ήταν ο θείος του Δημήτρης Σφυρής ο οποίος βοήθησε πολύ την όλη υπόθεση αργότερα.
Στις 16 Ιουλίου 1998 περίπου έλαβε από την Αστυνομία κλήση για δίκη στις 24 Σεπτεμβρίου στο Καρπενήσι.
Εν τω μεταξύ στο Κρίκελλο ήταν ο φίλος του και δικηγόρος από το Cleveland του Ohio των Η.Π.Α. Γιώργος Συντζιρμάς και ο Πάνος Μπαλαούρας επιχειρηματίας από το Sharlot της Βόρειας Καρολίνας των Η.Π.Α. Ο Πάνος Τσιούνης ήταν στην Αμβέρσα στο Βέλγιο. Οι συνεννοήσεις με τον Πάνο Τσιούνη έγιναν τηλεφωνικά.
6/8
<<< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ <<< >>> ΕΠΟΜΕΝΗ >>>
<<< ΠΙΣΩ <<< |